Helyszín és koncepció

Építészként terekkel dolgozunk. Új élettereket alkotunk már létező, élő környezetben, miközben hatással vagyunk a minket körülvevő ökoszisztémára. Ez nagy felelősséggel jár, ezért tisztelettel kell fordulnunk az előttünk álló feladathoz. A DANUBIO ebben a szellemben született. Következménye mindannak, ami meghatározza Budapest egyik legkülönlegesebb telkét, így lesz része a fák, a víz és a város élő szövetének.

Természetes élettér

Plázs

A DANUBIO azt a klasszikus dunaparti hangulatot idézi, ami ismerős lehet a Római parti idillből. Ez a természetes plázs lesz az a hely, ahol semmi más dolgunk nincs, mint kivenni a hűtőből egy üveg frissítőt, sétálni pár métert, leülni a nyugágyunkra és nézni a gondtalanul hullámzó Dunát.

Kikötő

Azoknak a lakóinknak is biztosítjuk a napi kikapcsolódást, akik a hajózás és a vízi sportok szerelmesei, hiszen az öböl partján barátságos sétányt építünk, így a kikötő pár perc sétával elérhető.

Patak

A telket déli oldalról szegélyező Rákos-patak ökológiai zöldfolyosója megújul, így jöjjünk akár a Váci út felől, akár a Népfürdő utca felől, a közparki és rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően könnyedén magunk mögött hagyhatjuk a városi nyüzsgést, akár sétálva, akár autóval érkezünk haza.

Kert

A fákkal szegélyezett ökológiai folyosó biztonsága akkor sem szűnik meg, amikor megérkeztünk, hiszen az épületet körülvevő zárt kert hatalmas zöldfelületekkel és játszótérrel biztosítja a nyugalmat.

Környezet

A DANUBIO Budapest 13. kerületében épül a FOKA-öböl déli partján, 5 percre a Váci úttól, közel az Árpád hídhoz és az M3 autópálya bevezető szakaszához, pár perc sétára a Dagály fürdőtől, közvetlenül a Duna-parton.

Épített környezetét délről az új Duna Aréna, északról a Marina Part jelenti, míg a telek többi oldalát természetes környezet, a Rákos-patak, a FOKA-öböl, az épületet körülvevő park és plázs, a környező ökológiai folyosó és a Duna határolja. A helyszín mind szárazföldön, mind vízi úton könnyen és gyorsan elérhető.

A projekt Budapest és a Vizafogó egyetlen olyan építési telkén kap helyet, ami a Duna főága mellett fekszik, így nemcsak a léptékben, amit követ, de környezetéhez való viszonyában is egyszeri alkotás, ami sehol máshol nem épülhetne fel.