A tervező

Turányi Bence 1974-ben született Budapesten. Diplomáját 2001-ben szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. 2004-ben édesapjával, Turányi Gáborral közösen megalapították a T2.a Építész Irodát, (www.t2a.hu) ahol azóta is közösen dolgoznak. Munkájukban nyitott szemléletű, a szellemi és technikai innovációt előtérbe helyező szemléletet képviselnek, léptéktől és funkciótól függetlenül az építészeti, műszaki és gazdasági szempontok egyensúlyát keresik. Nevükhöz számos, a kortárs építészet élvonalába tartozó középület fűződik, ezek közül legjelentősebbek a Roosevelt Irodaház, a Csörsz utcai Sportmax2, a Hotel Novotel Danube, a Kopaszi gát rehabilitációja és a Simplon Udvar. Munkáikat rendszeresen publikálják hazai és nemzetközi magazinok, az elmúlt években számos díjat nyertek.

Magas építészeti minőség több mint két évtizede

A tervező iroda az építészet számos területén szerzett tapasztalatot és vívta ki a szakma elismerését. Az elmúlt, több mint két évtized alatt családi házak, társasházak és irodaházak sokaságának tervei láttak napvilágot kezeik nyomán, de munkásságuk a nagyobb léptékű várostervezési és városrehabilitációs projektekre is kiterjed.

A DANUBIO tripla győzelmet aratott az ingatlanok Oscarjának első fordulójában

Többlakásos Lakóingatlan Építészet kategóriában európai mezőnybe jutott, két nevezett kategóriában Magyarország legjobbja lett a lakóingatlan fejlesztése.

Díjak

Regional Nominee ARCHITECTURE MULTIPLE RESIDENCE HUNGARY
Award Winner APARTMENT HUNGARY
Award Winner RESIDENTIAL DEVELOPMENT HUNGARY