Épület és koncepció

Reaktív építészet és megismételhetetlenség, mint alapelv

Az épület egésze a telek különleges adottságaiból fakadó megismételhetetlenség következménye. A forma, annak törtsége és minden egyes aspektusa egy önmagánál fontosabb célt szolgál, a környezetet amiben épül, és az embert, aki majd benne él.

Benapozottság

Az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja az energiatudatosság volt. Ennek köszönhető, hogy az egymás feletti szintek elcsúsztatásával dinamikus tömeget hozunk létre, ami nyáron természetes napvédelmet jelent, míg télen szoláris energia nyereséget biztosít minden lakás számára.

Kilátás

Az épület formája nemcsak a környezetkímélő hűtés és fűtés miatt fontos, de így válik megoldhatóvá az is, hogy az északnyugati oldalon jóval nagyobb nyitottságot biztosítsunk a dunai és az öböl felőli panoráma irányába, miközben jelentősen megnöveljük a lakásokba bejutó természetes szórt fény mennyiségét.

Műszaki tartalom

A DANUBIO tervezésekor az esztétika és a kiemelkedő minőség mellett a funkcionalitás kapta a legnagyobb hangsúlyt. Akár a lakásokat, akár az épület egészét nézed, azt fogod látni, hogy minden részlet a hétköznapok méltóságát és a mindennapi kényelmet szolgálja.

Elérhető lakások

Lakásainkat többféle használati módra optimalizáltuk. Ez azt jelenti, hogy bárhogy is szeretnéd berendezni otthonod, minden csak annak a kérdése, hogy hányan, és hogyan szeretnétek majd használni. Amit mi garantálunk, az a minőség lesz, ami messze meghaladja a jelenleg általános ingatlanpiaci sztenderdeket.

Nappali, konyha és étkező

Ez a három helyiség minden lakásban felcserélhető egymással, és úgy fogjuk beépíteni, ahogy neked a legkényelmesebb. Dönthetsz úgy, hogy a konyhádnak és az étkeződnek legyen közvetlen teraszkapcsolata, de kérheted a hagyományos megoldást is, hogy egyenesen a nappaliból lehessen kisétálni a friss levegőre.

Háló

A hálószobák számának és méretének meghatározásakor arra figyeltünk, hogy a lakás belső kialakítása bármikor dinamikusan követhesse az életed változásait.

Előterek, Mosó és szárító

Hogy megkönnyítsük a rendszerezett hétköznapokat, minden lakásban külön mosó és szárító helyiséget építünk, és lehetőséget biztosítunk beépített gardrób és tároló szekrény kiépítésére is.